شنبه, 17 شهریور 1403

اخبار روز

ما را دنبال کنید

افزایش حقوق کارمندان در راه است؟

۱۰:۳۰ ق٫ظ, ۱۷ شهریور ۱۴۰۳
افزایش حقوق کارمندان

حقوق کارمندان به مجموع مزایا و دستمزدهایی اطلاق می‌شود. حقوق کارمندان به ازای انجام خدمات و وظایف شغلی به آن‌ها پرداخت می‌شود و شامل حقوق پایه، مزایا و پاداش‌ها می‌باشد.

حقوق کارمندان تحت قوانین و مقررات کار هر کشور قرار دارد که شامل حداقل دستمزد، ساعات کاری، تعطیلات و حق بیمه اجتماعی است. حقوق کارمندان نه تنها شامل جنبه‌های مالی می‌شود، بلکه به فرصت‌های توسعه شغلی، آموزش و ارتقاء نیز مرتبط است که می‌تواند بر رضایت و انگیزه آن‌ها تأثیر بگذارد.

سید حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: امیدواریم تا یکی‌دو هفته آینده بهترین گزینه برای افزایش حقوق شاغلان برای سال آینده از سوی ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تعیین و اعلام شود.

تا یکی دو هفته آینده بهترین گزینه برای افزایش حقوق شاغلان برای سال آینده از سوی ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تعیین و اعلام می‌شود.

پورمحمدی معیارهای افزایش حقوق را در وهله اول توان بودجه‌ای کشور و سپس توجه ویژه به استحقاق کارمندان دولت و بازنشستگان برشمرد و افزود: با توجه به این موارد، چندین گزینه تهیه شده که هم ورودی و هم توان بودجه‌ای کشور در آن دیده شده است و در دولت در حال بحث است و در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به دنبال انتخاب بهترین آن‌ها هستیم.
احتمال افزایش ۲۰ الی ۴۵ درصدی حقوق کارمندان در ۱۴۰۴
اخیرا بخشنامه تدوین بودجه سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد که در یکی از هفت پیوست آن پیش‌بینی شد که حقوق کارمندان بین ۲۰ تا ۴۵ درصد افزایش پیدا کند.

این در حالی است که در سال ۱۴۰۳ حقوق کارمندان با ۳۵ درصد افزایش نسبت به سال گذشته هفت میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده، اما در سال ۱۴۰۲ تنها ۲۱ درصد به حقوق کارمندان اضافه شد و حقوق پایه افراد به پنج میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده بود.

طی ۷ سال گذشته، بیشترین افزایش حقوق مربوط به سال ۱۴۰۱ با ۵۷.۴ درصد و کمترین افزایش حقوق مربوط به سال ۱۳۹۶ با ۱۴.۵ درصد بوده است. میزان افزایش حقوق واقعی عملا میران افزایش حقوق اسمی منهای تورم سالیانه است؛ بنابراین افزایش حقوق‌ها به‌تن‌هایی نباید درنظر گرفته شوند. برای نمونه سال ۹۶ تورم ایران هنوز در حدود ۱۰ درصد بود.

اولین گام در تدوین لایحه بودجه هر سال ابلاغ بخشنامه تدوین آن است، اتفاقی که چند پیش افتاد و دیوان سالاری کشور در مسیر تدوین بودجه سال ۱۴۰۴ قرار گرفت. در مرحله بعدی دستگاه‌های اجرایی اقدام به تنظیم این لایحه می‌کنند. در نهایت لایحه با تصویب هیات وزیران راهی بهارستان می‌شود (بخشی که در رسانه‌ها پررنگ‌تر است) و آن‌جا، پس‌از کش‌وقوس فراوان به قانون تبدیل می‌شود.

پربیننده ها

    No Post found

حاشیه ها

ورزشی

عکس خبری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *