پژمان عقدک با اشاره به اینکه تاکنون ۱۲۲ نفر در کشور به تب دنگی مبتلا شدند، اظهار داشت: تعداد مبتلایان در استان اصفهان سه نفر گزارش شده و اینها افرادی بودند که به خارج کشور مانند امارات و پاکستان یا استانهای جنوبی کشورمان سفر کردند و بومی نبودند.
وی با بیان اینکه تاکنون مورد فوتی بر اثر ابتلاء به تب دنگی در اصفهان نداشتیم، خاطرنشان کرد: سه بیمار شناسایی شده نیز به دلیل علائمی که داشتند، در بیمارستان بستری شدند و اکنون هر سه درمان و مرخص شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: طی یکی دو هفته اخیر آمار جدیدی از ابتلاء به تب دنگی در استان اصفهان اعلام نشده است.تب دِنگی (Dengue fever ) نام یک بیماری ویروسی است. به آن تب دنگ، تب دانگ و تب استخوانشکن هم گفتهاند. این بیماری از طریق گزش پشهای به نام پشه آئدس به انسان منتقل میشود. این پشه که به ببر آسیایی مشهور شده است در مناطق استوایی جهان بهویژه آسیای جنوب شرقی از جمله مالزی وجود دارد.
مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با اشاره به علایم بیماری تب دنگی و چگونگی شناسایی و درمان آن گفت: افراد در صورت ابتلا به تب دنگی باید از خوردن قرصهایی مانند پروفن و ژلوفن خودداری کنند؛ چرا که شدت بیماری را افزایش میدهد.
تب دانگی ویروسی از خانواده فلاویویروسها است که توسط پشههای “آئدس اجیپتی” و “آئدس البوپیکتوس” منتقل میشود. این پشهها در آبهای راکد و مکانهای مرطوب رشد میکنند. تب دانگی واگیردار است و از طریق انتقال خون و یا اهدای عضو فرد مبتلا نیز منتقل میشود.
تب بالا (تا ۴۰ درجه سانتیگراد)، سردرد شدید، درد عضلانی و مفصلی، درد پشت چشم، درد شکم، حالت تهوع و استفراغ و بثورات پوستی از علائم این بیماری است و در موارد شدید، تب دانگی میتواند منجر به خونریزی شدید، نارسایی ارگانها، شوک و مرگ شود.