شنبه, 8 اردیبهشت 1403

اخبار روز

ما را دنبال کنید

زیر میزی گرفتن نمایندگی ها برای ثبت نام خودرو

۱:۰۸ ب٫ظ, ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

برخی از نمایندگی های فروش خودرو در روند ثبت نام از متقاضیان درخواست وجه نقد کرده اند که در نهایت با گزارش این تخلف، برخی از نمایندگی های متخلف پلمپ شده اند.

به گزارش اقتصاد آزاد، بازار خودرو همیشه محل مناسبی برای افزایش سرمایه افراد سودجو و دلالان بوده و هست. اخیرا نیز زمزه هایی از ایجاد یک رانت جدید به گوش می‎رسد، رانتی که هنوز چیزی نشده صدای مردم را درآورده و موجب پلمپ شدن برخی از نمایندگی‎های فروش خودرو شده است.

برخی مشتریان عنوان کرده اند که برای ثبت نام خودروهای مدیران خودرو و آرین موتور کارمندان نمایندگی البته با واسطه می گویند نصف سود ماالتفاوت قیمت کارخانه و قیمت بازار را باید به من بدهی تا در سایت شرکت خودرو را برایتان ثبت نام کنم . مثلا برای ثبت نام خودرو تیگو 7 پرو که قیمت کارخانه آن یک میلیارد و پانصد میلیون تومان است و قیمت بازار آن حدود یک میلیارد و نهصد میلیون تومان است کارمند نمایندگی درخواست 200میلیون تومان وجه برای ثبت نام این خودرو کرده است .

البته خبرنگار ما در تماس با برخی نمایندگی ها نتوانست این ادعا را به صورت رسمی تایید کند و متصدی نمایندگی گفته بود که سایت بسته است و ثبت نام نمی کنیم.اما مشخص نیست این تعداد خودرو که روزانه توسط نمایندگی ها ثبت نام می شوند از چه سایتی ثبت نام صورت می گیرد!

ماجرا از آنجایی شروع می‎شود که برخی از متقاضیان خرید خودرو گزارشی از تخلف بزرگ برخی از نمایندگی‎ی ها دادند. به گفته آنها بازار خودرو محل مناسبی برای سودجویان فراهم کرد و برخی از این نمایندگی‎ها برای ثبت نام خودرو و تحویل آن زودتر از موعد از متقاضیان درخواست وجه نقد می‎کردند.

البته این نمایندگی ها آنچنان نتوانستند از آب گل آلود ماهی بگیرند و در نهایت کار را به تعزیرات کشیده شد.

آنطور که گفته می‎شود در شهر اصفهان دو نمایندگی متخلف مدیران خودرو به دلیل دریافت وجه اضافی از مشتریان محکوم شده و این نمایندگی ها فقط به مدت 10 روز پلمپ شده است. راه حلی که به نظر نمی‎رسد بتواند این مشکل را از ریشه حل کند.

در این میان می‎توان تاکید کرد که سیستم‎های نظارتی باید با برخوردهای جدی نه فقط یک پلمپ شدن کوتاه مدت، بساط سودجویی برخی افراد را جمع کنند.

چراکه اگر غیر از این اتفاق بی‎افتد افراد فرصت طلب با احتیاط بیشتری به تخلف خود ادامه می‎دهند و همان آش و همان کاسه خواهد بود.

دو قیمتی بودن خودرو، دلیل محکمی برای دلالی
حال اگر از نوع رفتارهای بازدارنده برای متوقف کردن این سودجویی ها بگذریم این پرسش مطرح می‎شود که اصلا چرا چنین تخلف‎هایی در حوزه خودرو به وجود می آید؟

ابراهیم شجاعت، کارشناس بازار خودرو دراین راستا به اقتصاد آزاد می‎گوید: قرار بر این بود که تمام خودروها در سامانه یک پارچه عرضه شود اما در مصوبه اخیر شورای رقابت به دلیل مشکلاتی که وجود داشت سامانه یک‎پارچه حذف شد این در حالی است که سازوکار جدید کاملا مشخص نشده به همین دلیل ممکن است تخلف‎هایی همانند همین تخلف اخیر مدیران خودرو انجام بشود.

این کارشناس خودرو با اشاره به متضرر شدن مصرف ‎کنندگان ادامه می‎دهد: اینچنین تخلف‎هایی به طور مستقیم روی بازار خودرو تاثیری نخواهد داشت و تنها در حق خریداران خودرو اجحاف می‎شود. به هرحال در این ماجرا مصرف کنندگان متضرر واقعی هستند.

وی در ادامه می افزاید: قیمت خودرو در بازار آزاد نسبت به کارخانه بیشتر است. مشتری و خودروساز متوجه این فاصله قیمتی میان بازار و کارخانه بوده، بنابراین همه به دنبال این هستند که از رانت ایجاد شده استفاده کنند. از سوی دیگر بسیاری از سودجویان هستند که در این فضا دست به تخلف‎هایی می‎زنند و از آب گل ‎آلود ماهی می‎گیرند. پس تا زمانی که این ذینفعان و این تفاوت قیمت بازار و کارخانه وجود دارد ما شاهد تخلف در این حوزه خواهیم بود.

شجاعت در پایان صحبت‎های خود می‎گوید: در چنین شرایطی نهادهای نظارتی به دنبال متخلفان خواهند بود و متخلفان هم به دنبال راه فرار. تا زمانیکه رانت دو قیمتی بودن خودروها وجود دارد بازار شاهد چنین اتفاقاتی خواهد بود.

پربیننده ها

حاشیه ها

ورزشی

عکس خبری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *