حامیان سولانا (Solana) این بلاکچین لایه اول را به دلیل سرعت بالاتر و کارمزد پایینتر تراکنشهای خود، به عنوان رقیب و قاتل اتریوم معرفی میکنند.
با این حال، در تاریخ ۱۴ سپتامبر، شبکه سولانا دچار شرایط منع سرویس (denial-of-service) شد که طی آن، تعداد تراکنشهای این شبکه تا ۴۰۰ هزار در ثانیه رسید. در نتیجه این حمله، شبکه اصلی سولانا برای ۱۸ ساعت دچار بیثباتی متناوب شد و برنامههای غیرمتمرکز (dApps) مستقر در این بلاکچین متوقف و غیرقابل استفاده شدند.
طبق گزارشها، علت اصلی این اتفاق یک صرافی غیرمتمرکز به نام ریدیوم (Raydium) بود. در این صرافی، رباتها سعی کردند توکن SOL بخرند و در نتیجه، حدود ۴۰۰ هزار تراکنش در ثانیه به شبکه سولانا سرازیر شد. از سوی دیگر، اعتبارسنجان سولانا در اولویتبندی این تراکنشها ناموفق بودند و این موضوع، منجر به شکاف زنجیرهای شد.
به دنبال این حمله، قیمت ارز دیجیتال سولانا (SOL) تا ۱۹٫۷ درصد کاهش یافت و به ۱۳۷٫۱۵ دلار رسید، اما به سرعت احیا شد و آن روز را با افت ۶٫۴۷ درصدی به پایان رساند. با این حال، افت قیمت این ارز دیجیتال به دلیل ترس از متمرکز بودن سولانا در مقایسه با رقیب اصلی خود، یعنی اتریوم، در روزهای بعدی نیز ادامه داشت.
گوین وود (Gavin Wood)، بنیانگذار اتریوم و شبکه رقیب دیگر، یعنی بلاکچین پولکادات (Polkadot)، اظهار داشت که سولانا با مجموعهای از سرورهای انحصاری و بسته عمل میکند که تا حدودی سرعت این شبکه را افزایش میدهد، اما تمرکززدایی کمتری را برای آن به همراه دارد.
این اظهارات در حالی منتشر شد که اتریوم همان روز با موفقیت در برابر حملهای مشابه مقاومت کرد.
سولانا در توییتی که در تاریخ ۱۶ سپتامبر منتشر کرد، قول داد که اقدامات پیشگیرانهتری را در برابر حملات هکری احتمالی اتخاذ کند.
تشکیل پرچم صعودی در نمودار سولانا
با وجود این اصلاح قیمتی قابلتوجه، انتظار میرود که سولانا روند صعودی غالب خود را از سر بگیرد؛ چرا که ساختار تکنیکال این ارز دیجیتال یک چشمانداز صعودی را نشان میدهد.
این الگو که پرچم گاوی یا صعودی (bull flag) نام دارد، زمانی شکل میگیرد که قیمت در یک کانال نزولی (پرچم) تثبیت شده و به دنبال آن، با یک جهش قوی به سمت بالا (میله پرچم) حرکت میکند. در نهایت، قیمت از خط روند بالای کانال عبور میکند و معمولاً به اندازه ارتفاع میله پرچم افزایش مییابد.
همانطور که در نمودار بالا مشاهده میشود، روند قیمتی اخیر سولانا منجر به شکلگیری الگوی پرچم صعودی شده است. در نتیجه، تلاش بعدی آن برای عبور از خط روند بالای کانال میتواند قیمت این ارز دیجیتال را به اندازه ارتفاع میله پرچم که حدود ۱۰۷ دلار است، افزایش دهد. در نتیجه، قیمت سولانا میتواند به ۲۵۰ دلار برسد.